Suomalainen innovaatio edistämään Viking Linen uuden risteilijän energiatehokkuutta

2012-01-25 - ABB toimittaa energiankäytön seuranta- ja hallintajärjestelmän (EMMA™ Advisory Suite) Viking Linen uuteen risteilijään. Suomessa kehitetty järjestelmä vähentää aluksen polttoaineenkulutusta sekä kasvihuonepäästöjä.

ABB toimittaa energiankäytön seuranta- ja hallintajärjestelmän (EMMA™ Advisory Suite) Viking Linen uuteen risteilijään. Suomessa kehitetty energianhallintajärjestelmä soveltuu energiankulutuksen ja -käytön jatkuvaan optimointiin ja sitä voidaan hyödyntää niin yhden aluksen kuin kokonaisen laivaston energiatehokkuuden optimoinnissa.

”Järjestelmä mittaa, vertaa ja analysoi alusten nykyistä ja mennyttä energiankulutusta. Se ottaa huomioon aluksen sisäiset järjestelmät, nopeuden, satamakäynnit ja ulkoiset olosuhteet, ja optimoi niiden pohjalta polttoaine- ja energiatehokkaimman operointitavan”, johtaja Juha Koskela Suomen ABB:n Marine & Cranes -yksiköstä sanoo.

Viking Linen ympäristölinjausten mukaisesti uuden sukupolven alus käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua, ensimmäisenä tämän kokoluokan matkustaja-aluksena maailmassa. Polttoaineen tehokkaan käytön ansiosta aluksen päästöt ovat erittäin alhaiset, eikä meripäästöjä synny käytännössä lainkaan.

”Viking Linen tärkeimpiä tavoitteita on alentaa päästöjä ja polttoaineenkulutusta. ABB:n energianhallintajärjestelmä optimoi automaattisesti energiankulutusta ja on myös helppokäyttöinen ja oli sen vuoksi ykkösvalintamme”, projektipäällikkö Kari Granberg Viking Linelta sanoo.

STX Yardin telakalla Turussa rakenteilla oleva alus tulee olemaan yksi maailman ympäristöystävällisimmistä matkustajaristeilijöistä. 218 metriä pitkä risteilijä luovutetaan Viking Linelle vuonna 2013 ja se tulee kulkemaan reittiä Turku–Tukholma. Aluksessa on tilat 2 800:lle matkustajalle.

ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB:n palveluksessa työskentelee noin 100 maassa yli 130 000 henkilöä, joista Suomessa noin 7 000.

Suomen ABB:n Marine & Cranes -yksikkö Helsingin Vuosaaressa kehittää sähköistys- ja automaatioratkaisuja meriteollisuuden tarpeisiin. Maailmanlaajuisesti ABB:n liiketoiminta meriteollisuudelle työllistää yli 1 000 henkilöä 19 maassa. Suomen ABB:n yksikkö vastaa maailmanlaajuisesti meriteollisuudenratkaisujen kehittämisestä ABB:llä.

  •   Cancel
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Print
   • Email
  •   Cancel

  Contact us

  Lisätietoja:
  seitp202 1c20d416b42d1165c125798f00571fcb