ABB investoi 100 miljoonaa euroa globaaliin innovaatio- ja koulutuskeskukseen

2018-04-13 - ABB tekee suurimman orgaanisen investointinsa teollisuusautomaatioon B&R:n kotimaassa Itävallassa.

 • 100 miljoonan euron investointi vahvistaa ABB:n johtavaa asemaa kone- ja tehdasautomaatiossa.
 • Investointi tulevaisuuden tehtaan kehittämiseen luo 1 000 uutta työpaikkaa.
 • Huippuluokan innovaatio- ja koulutuskeskus rakennetaan Itävallan Eggelsbergiin vuoteen 2020 mennessä.
 • ABB jatkaa B&R:n menestystarinaa, kun yritysoston julkistamisesta on kulunut vuosi.

Vuosi sitten ABB ilmoitti ostavansa B&R:n (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH). Nyt yhtiö investoi 100 miljoonaa euroa rakentaakseen Itävaltaan huippuluokan innovaatio- ja koulutuskeskuksen. Se tulee Ylä-Itävallassa sijaitsevaan B&R:n kotikaupunkiin, Eggelsbergiin. Kyseessä on ABB:n yli 130-vuotisen historian suurin orgaaninen investointi teollisuusautomaatioon, ja se luo pohjan noin 1 000 uudelle korkean teknologian työpaikalle Itävaltaan.

Uudella innovaatio- ja koulutuskeskuksella kehitetään ABB Ability™ -ratkaisuihin perustuvia teknologioita tulevaisuuden tehtaaseen, jossa älykkäät, pilvipalveluihin yhdistetyt koneet ja robotit huolehtivat tuotannosta itsenäisesti. Tämä investointi on osa ABB:n Next Level -strategiaa, jonka mukaan innovointi on kannattavan kasvun merkittävin ajuri. Joka vuosi ABB sijoittaa tutkimus- ja kehittämistyöhön 1,4 miljardia dollaria, ja yhtiössä työskentelee noin 30 000 tuotekehitys- ja sovellusinsinööriä. B&R:llä on yli 1 000 työntekijää, jotka työskentelevät tutkimuksen ja tuotekehityksen sekä sovellusten kehittämisen parissa.

Uuden keskuksen pinta-ala on 35 000 m2. Moderneissa tutkimus- ja kehittämislaboratorioissa kehitetään ja testataan uusia automaatioteknologioita teollisista ohjausjärjestelmistä koneoppimiseen ja tekoälyyn. Lisäksi alueelle tulee Automation Academy, jossa koulutetaan ja opetetaan asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja henkilöstöä teknologioiden käytössä. Rakennustöiden avajaistilaisuus järjestetään tulevana kesänä, ja uuden keskuksen odotetaan valmistuvan vuoden 2020 aikana. Eggelsbergin toimipaikasta tulee yksi ABB:n suurimmista tutkimus- ja kehittämiskeskuksista.

Uuden keskuksen myötä maailman toiseksi suurin teollisuusautomaatioratkaisujen tarjoaja vahvistaa johtavaa asemaansa kone- ja tehdasautomaatiossa. Innovatiivisia teknologioita kehittämällä ABB voi palvella paremmin erittäin houkuttelevaa 20 miljardin dollarin kone- ja tehdasautomaation markkinasegmenttiä.

ABB osti B&R:n heinäkuussa 2017. Tuolloin B&R oli suurin riippumaton toimija, joka tarjosi maailmanlaajuisesti tuote- ja ohjelmistopohjaisia avoimen arkkitehtuurin ratkaisuja kone- ja tehdasautomaatioon. Nykyään B&R kuuluu ABB:n Industrial Automation -divisioonaan yhtiön globaalina Machine & Factory Automation -liiketoimintayksikkönä. Yhdistettyjen portfolioiden ansiosta ABB on nykyään ainoa teollisuusautomaatioratkaisujen tarjoaja, jonka valikoima kattaa koko kirjon teknologia- ja ohjelmistoratkaisuja liittyen mittaukseen, ohjaukseen, käyttöön, robotiikkaan, sähköistämiseen ja digitalisointiin.

”B&R on saanut loistavan alun ABB:n osana, ja se on ylittänyt odotuksemme. Saavutamme pian tavoitteemme, yli miljardin dollarin liikevaihdon”, ABB:n pääjohtaja Ulrich Spiesshofer sanoi Linzissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa, jossa oli mukana Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz. ”100 miljoonan euron investoinnilla vahvistamme tämän menestystarinan dynamiikkaa ja tukipilareita, joita ovat innovointi ja henkilöstö. Uuden tutkimus- ja kehittämiskapasiteetin lisäksi investointimme laajentaa B&R:n Automation Academy -keskusta, jossa tarjotaan asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja työntekijöille ainutlaatuisia opetus- ja koulutusohjelmia.”

”ABB on selkeästi sitoutunut Eggelsbergiin, ja ABB:stä on tullut automaation markkinajohtaja Itävallassa”, sanoo liittokansleri Sebastian Kurz. ”Yhtiö tekee nyt lupaamansa investoinnin kansainvälisesti arvostettuun bisneslokaatioon, mikä on Itävallalle suunnattoman tärkeää. Tämä on tärkeä kimmoke korkeaa ammattitaitoa edellyttävien uusien työpaikkojen luomiselle ja Itävallan asemoimisessa huipputeknologian maana.”

Lisäksi siitä on hyötyä maan koulutusympäristölle. ”Meillä on hyvät suhteet yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja teknillisten korkeakoulujen kanssa, ja niiden vahvistaminen edelleen on osa innovaatio- ja tutkimusstrategiaamme. Tällä tavoin voimme edelleen nopeuttaa kasvu- ja innovointivauhtiamme sekä vahvistaa teknologista johtajuuttamme”, sanoo B&R:n toimitusjohtaja Hans Wimmer.

”Tämä on upea päivä B&R:lle”, toteaa Josef Rainer, joka oli mukana perustamassa Bernecker & Rainer Industrie-Elektronik GmbH -yhtiötä. ”Sujuva integraatio osoittaa, että yhtiö, jonka Erwin Berneckerin kanssa perustin 39 vuotta sitten, on hyvissä käsissä. Olen iloinen, että ABB jatkaa menestystarinaamme tällä historiallisella investoinnilla.”

ABB on johtava teknologian edelläkävijä, jonka tarjonta kattaa sähköistystuotteet, robotit ja liikkeenohjauksen sekä teollisuusautomaation ja sähköverkkoratkaisut. Yhtiö palvelee energia-, teollisuus-, liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaita maailmanlaajuisesti. ABB on rakentamassa digitaalista tulevaisuutta tuomalla sähköä voimalaitoksista sähkönkulutuksen pisteisiin sekä automatisoimalla teollisuutta raaka-ainetuotannosta lopputuotteiden tuotantoon saakka. Kansainvälisen autoliiton FIA:n täysin sähköisen Formula E -sarjan nimikkopartnerina ABB kehittää sähköistä liikennettä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Innovointimme jatkuu yli 130 vuoden kokemuksella. ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 135 000 henkilöä.

Linkki alkuperäiseen lehdistötiedotteeseen: ABB to invest €100 million in global innovation and training campus

  •   Cancel
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Print
   • Email
  •   Cancel
  seitp202 8eb4ed069ce462b8c125826c003a9924